Case: onderwijs innovatie lab

Fysieke en organisatorische ruimte voor Zadkine om continu te kunnen werken aan het MBO onderwijs van de toekomst.

 

De uitdaging van de opdrachtgever

Zadkine is een vooruitstrevend ROC en het cluster Gezondheidszorg, Welzijn en Sport, benadrukt die mindset nog eens extra.

Toen er "weer" een groot project moest worden opgetuigd om nieuwe wetgeving te vertalen naar onderwijsvernieuwing, vroeg het cluster zich af: waarom organiseren wij eigenlijk geen ruimte om permanent en pro actief aan nieuw onderwijs te werken? Zoals wij dat willen?

Brighthives heeft eerst de gebruikers van die "ruimte" onderzocht.  Hoe kijken onderwijsontwikkelaars (docenten) aan tegen onderwijsvernieuwing? En wat hebben ze nodig om daar goed aan te kunnen werken?

Samen met docenten en het management is het concept van een "innovatie lab" ontstaan. Organisatorische én fysieke ruimte waarin continu gewerkt wordt aan het onderwijs van de toekomst. Dat concept hebben wij vervolgens mogen helpen invoeren en het loopt nu al een paar jaar. 

Het lab heeft een eigen teamleider, waar docenten één vaste dag per week naar worden gedetacheerd. Het heeft een budget en een locatie buiten de eigen werkomgeving. Er wordt gewerkt over de grenzen van opleidingen heen, met innovatieve ontwikkelmethoden en volgens eigen spelregels. De ontwikkelaars mogen die spelregels, en zelfs de hele organisatie van het lab, zelf ter discussie stellen en aanpassen.

Image Image

Benieuwd naar onze visie op jouw vraagstuk? Neem vrijblijvend contact op!

[contact-form-7 id="2371" title="Bedrijf_lead"]

Creative


Design Thinking
Empathisch onderzoek
Ideation en concepting
Co-creatie en workshops
Prototypen en testen van concepten
Creatieve communicatie

Control


(Agile) projectmanagement
Management consulting
Stakeholder management
Businesscase en budgetting
Formalisatie van functies

Results


Onderwijs innovatie lab
Kwalitatief goed onderwijs dat aansluit op de student van morgen