Leren voor duurzame inzetbaarheid

Eén op de zeven werknemers zegt te kampen met burn-out klachten. Werkgevers zoeken daarom naar manieren om mensen te helpen op lange termijn vitaal te blijven in hun werk.

Daarnaast verandert de wereld snel. Duurzame inzetbaarheid gaat dan ook niet alleen over vitaal blijven, maar ook zeker over up to date blijven. Meegroeien met je vakgebied.

Net als voor veel ROCs, is duurzame inzetbaarheid ook voor het Rotterdamse Zadkine een belangrijk strategisch thema. Het vertalen van een strategisch thema naar de werkvloer verloopt vaak via verschillende lijnen. Leren en ontwikkelen is daar meestal één van is. Kortweg: wat moeten mensen leren om vitaal en up to date te blijven?

Een Pressure Cooker voor Zadkine

Het antwoord op die vraag is vaak heel persoonlijk. Bij Zadkine weten ze dat het dus niet verstandig is om dat vóór mensen te bedenken, maar dat je die vraag beter dóór de mensen zelf kunt laten beantwoorden.

En dat doen ze in de Brighthives Pressure Cooker. Onze workshop van een halve dag, waarin we een groep professionals begeleiden bij het ontdekken van hun “leervraag” en het maken van een plan.

“Start with why”

De deelnemers beginnen met een verkenning van het thema “duurzame inzetbaarheid”. Ze onderzoeken de eigen werkpraktijk en de manier waarop het thema op hen persoonlijk van toepassing is.

Voor de één is vitaliteit een groter probleem, voor de ander het up to date blijven. Bij sommigen loopt de energie weg omdat ze niet goed weten hoe ze met de huidige generatie om moeten gaan, bij anderen omdat ze hun positie als jonge starter nog erg spannend vinden. De één wordt onzeker hij z’n werk niet goed georganiseerd krijgt, de ander omdat ze een achterstand bij zichzelf ervaart op lesinhoud. Verzin het maar.

Bij Pressure Cookers in het kader van inhoudelijke, strategische thema’s, werken we meestal samen met experts op dat thema.

Het resultaat

Pas als de deelnemers zich goed bewust zijn van “waarom” ze willen leren, gaan we kijken naar mogelijke oplossingen. Hoe leer je graag? En wat ga je dan leren?

Alle inzichten worden ter plekke overzichtelijk vastgelegd. Zo heeft iedereen na afloop een actiegericht en onderbouwd leerplan. Je kunt er direct mee aan de slag en je kunt een manager, mentor of buddy vragen om je erop te blijven monitoren.

Meer weten?

Hoe zou jij de Pressure Cooker willen gebruiken? Vertel het ons, dan krijg je een vrijblijvend advies op maat. Of kijk eerst hier voor meer informatie.