Tien dagen vrije opleidingsruimte

Adviestalent is een dochterbedrijf van Twynstra Gudde. Een driejarig traject waarin starters worden opgeleid tot organisatieadviseurs en projectmanagers.

De opleiding van Adviestalent zit onwijs goed in elkaar. Hij bestaat uit drie “kerntrajecten” waarin de deelnemers alle competenties krijgen aangeleerd op het gebied van projectmanagement, verandermanagement en adviseurschap. Aan het eind volgt ook nog een intensief persoonlijk leiderschapstraject.

Tien dagen-plan

Buiten het reguliere programma, hebben de adviseurs van Adviestalent ook nog vrije opleidingsruimte. In het derde jaar krijgt iedereen 10 dagen en een bepaald budget om zelf in te vullen. Bijvoorbeeld om bestaande competenties te verdiepen. Om vaardigheden te leren die niet het reguliere programma aan bod komen. Om meer kennis op te doen over specifieke sectoren, werkvelden, of methodieken. Alles wat helpt om de volgende carrièrestap kracht bij te zetten.

Een Pressure Cooker voor Adviestalent

De adviseurs van Adviestalent maken hun 10 dagen-plannen tijdens de Brighthives Pressure Cooker. Onze workshop van een halve dag, waarin we een groep professionals begeleiden bij het ontdekken van hun “leervraag” en het maken van een plan.

We maken de workshop altijd op maat. In dit geval gaat het om een groep met een intensieve, gedeelde leergeschiedenis. De output moet een 10 dagen-plan zijn, waarin een breed scala aan leeractiviteiten mag voorkomen. Van het volgen van een training, tot het meelopen met een topadviseur in een bepaalde sector.

“Start with why”

De deelnemers zijn begonnen met het maken van een momentopname. Waar sta je nu in je ontwikkeling als adviseur? We hebben daarbij gebruik gemaakt van het Ontwikkelmodel van Machiel Willemsen.

Op basis van die moment opname zijn de adviseurs met elkaar en met ons in gesprek gegaan, om te verkennen waar hun motivatie om te leren precies ligt. En, net zo belangrijk, waarom daar? Waarom ervaar je iets als een probleem? Waarom word je ergens enthousiast van? Wat hoop je te bereiken met die nieuwe kennis of vaardigheden?

Het resultaat

Pas als de deelnemers zich goed bewust zijn van “waarom” ze willen leren, gaan we kijken naar mogelijke oplossingen. Hoe leer je graag? En wat ga je dan leren? Alle inzichten worden ter plekke vastgelegd in het 10 dagen-plan. Zo heeft iedereen na afloop een actiegericht en onderbouwd leerplan. Je kunt er direct mee aan de slag en je kunt een manager, mentor of buddy vragen om je erop te blijven monitoren.

Meer weten?

Hoe zou jij de Pressure Cooker willen gebruiken? Vertel het ons, dan krijg je een vrijblijvend advies op maat. Of kijk eerst hier voor meer informatie.